Splošni pogoji poslovanja

1. Uvod

Splošni pogoji poslovanja veljajo za dejavnost in storitve spletne trgovine www.telegrami.malizakladi.si in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu kupecov (ZVPot-UPB2). Spletno trgovino www.telegrami.malizakladi.si upravlja podjetje Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p., cesta na Bokalce 3, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju "ponudnik"). Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno stran in trgovino Malizakladi.si, torej kupec v spletni trgovini (v nadaljevanju "kupec"). Vsebine so vsi podatki, informacije, gradiva in druge vsebine, objavljene na spletni strani in spletni trgovini Malizakladi.si, kar med drugim vključuje tudi besedila, slike, fotografije, glasbo, video vsebine, programsko opremo, zvočne vsebine, grafiko, blagovne in storitvene znamke ter drugo.

Spletna trgovina www.telegrami.malizakladi.si, ponuja dostavo telegramov z voščili in darili v vse porodnišnice po Sloveniji, kakor tudi na domači naslov prejemnika. Spletna trgovina ponuja tudi prodajo izbranih izdelkov brez voščilnic na domači naslov prejemnika. V nadaljevanju se v besedilu pogojev poslovanja uporablja izraz "telegram", kar predstavlja tako voščilo v obliki telegrama kakor tudi voščilo v obliki telegrama, skupaj z izbranim darilom. Z naročilom telegrama oz. posameznega izdelka preko spletnega obrazca spletnega mesta www.telegrami.malizakladi.si ali preko kontaktne telefonske številke 051 660 626, kupec potrjuje seznanjenjenost in strinjanje s pogoji poslovanja spletnega mestawww.telegrami.malizakladi.si.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.telegrami.malizakladi.si, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pogoje poslovanja je ponudnik objavil na spletni strani www.telegrami.malizakladi.si in so veljavni od 1. avgusta 2013. Podjetje Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p., si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja na spletni strani www.telegrami.malizakladi.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

2. Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Postopek naročila telegramov

Uporabnik lahko naroči dostavo telegrama v vse porodnišnice po Sloveniji oz. dostavo telegrama na poljubni naslov na območju Republike Slovenije. Telegram se lahko naroči preko spletne trgovine www.telegrami.malizakladi.si ali preko kontaktne telefonske številke 051 660 626.

Naročilo telegrama preko spletne trgovine www.telegrami.malizakladi.si
Naročilo telegrama preko spletne trgovine www.telegrami.malizakladi.si lahko uporabnik sprovede 24 ur na dan, vse dni v tednu, tudi ob nedeljah in praznikih. Po opravljenem naročilu prejme uporabnik elektronsko potrditev naročila na e-mail naslov, katerega je navedel ob naročilu.

Naročilo telegrama preko spletne trgovine www.telegrami.malizakladi.si se lahko poravna s plačilnimi karticami preko sistema Paypal, z Moneto oz. s poslanim računom, katerega je po prejemu potrebno poravnati v roku 8 dni.

Naročilo telegrama preko kontaktne telefonske številke 051 660 626
Naročilo telegrama preko kontaktne telefonske številke 051 660 626 lahko uporabnik sprovede med 8. in 16. uro od ponedeljka do petka:
• Med 8. in 16. uro bodo naročila sprejeta s strani kontaktne osebe ponudnika, ki bo tudi svetovala uporabniku pri izboru voščilnic in daril.
• V kolikor uporabnik želi oddati naročilo izven delovnega časa, bo ponudnik o tem obveščen in kontaktiral uporabnika nazaj v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 12 ur.

Naročilo telegrama preko kontaktne telefonske številke 051 660 626 se poravna z Moneto ali sistemom PayPal oz. s poslanim računom, ki ga je po prejemu treba poravnati v roku 8 dni.

4. Stroški in dostava telegramov

Dostava telegramov je izvedena isti ali naslednji dan po sprejemu naročila, odvisno od časa naročila. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta City express in Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Dostava telegramov v porodnišnice po Sloveniji

Dostava telegramov v porodnišnico Ljubljana, Postojna, Kranj, Jesenice, Celje, Maribor, Ptuj, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Novo mesto, Brežice, Trbovlje, Izola ter Šempeter (Nova gorica):

Telegram dostavljamo vse dni v tednu, med vikendi in prazniki ne dostavljamo

 • V kolikor je telegram oddan do 11.00 ure, ga porodnica prejme še isti dan.
 • Telegrami oddani po 11.00 uri, so dostavljeni naslednji dan.
 • Telegrame dostavljamo od ponedeljka do petkamed vikendi in prazniki ne dostavljamo! Telegrami oddani ob petkih po 11.00 uri ter med vikendom so dostavljeni v ponedeljek, telegrami oddani med praznikih, so dostavljeni naslednji delovni dan. V kolikor mislite, da bo porodnica že doma, nam lahko sporočite tudi njen domači naslov.

Cena dostave je 6,90 EUR z vključenim 22% DDVjem. Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdobavljenim blagom in jih poravnate skupaj z zneskom naročila. Za vsa naročila, ki presegajo znesek 99€, stroške dostave krije ponudnik. 

Dostava telegramov porodnicam se izvaja v skladu z navodili porodnišnic in pogoji poslovanja. 

V rok dostave niso vključeni:
 • Dnevi, ko naslovna pošta ne posluje
 • Čas, ko dostavna služba nima organizirane dostave hitrih pošiljk
 • Čas zamude zaradi nepravilnega in nepopolnega naslova in kontaktnih podatkov
 • Čas zamude zaradi višje sile ali zaradi zastoja brez krivde podjetja Vivano d.o.o.

Porodnicam v Porodnišnici Postojna telegramov z darili ni dovoljeno prinašati v sobe, zato je z vodstvom Porodnišnice Postojna dogovorjen sledeči način dostave in vročitve telegramov; Porodnice lahko telegrame z darili, ki bodo prispeli na njihovo ime, prevzemajo pri pismonoši, ki bo v avli Porodnišnice Postojna vsak dan od ponedeljka do petka med 16.30 in 16.45 uro. Telegrame, ki bodo prispeli na pošto Postojna ob sobotah, lahko porodnice prevzamejo od ponedeljka dalje v avli Porodnišnice Postojna oziroma na pošti 6230 Postojna. Telegrame lahko v imenu porodnice in ob predložitvi izpolnjenega in podpisanega pooblastila prevzame tudi pooblaščenec, in sicer v avli Porodnišnice Postojna ali na pošti 6230 Postojna, Ulica 1. maja 2 a. Pošta 6230 Postojna posluje od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, ob sobotah med 8. in 12. uro. Telegrame brez daril (samo voščilnica) bo pošta izročila pooblaščeni osebi Porodnišnice Postojna, ki bo poskrbela za dostavo voščilnice v sobo.


Dostava telegramov/izdelkov na poljubni naslov na območju Republike Slovenije

Dostava telegramov na poljubni domači naslov na območju Republike Slovenije je izvedena naslednji dan po sprejemu naročila, v kolikor je naročilo sprejeto do 15. ure. Vsa naročila sprejeta po 15. uri bodo odposlana naslednji delovni dan.

Dostava izdelkov na poljubni domači naslov na območju Republike Slovenije je izvedena naslednji dan po sprejemu naročila, v kolikor je naročilo sprejeto do 13. ure. Vsa naročila sprejeta po 13. uri bodo odposlana naslednji delovni dan.

Ob nedeljah in praznikih se dostava ne opravlja, ampak se storitev opravi naslednji delovni dan oz. v soboto, če je to naslednji dan po prazniku.

Cena dostave je 4,70 EUR z vključenim 22% DDVjem (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdobavljenim blagom in jih poravnate skupaj z zneskom naročila. Za vsa naročila, ki presegajo znesek 99€, stroške dostave krije ponudnik.

5. Dobavni rok

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in sicer isti ali naslednji delovni dan - odvisno od časovnega sprejema naročila.

6. Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne strani www.telegrami.malizakladi.si ažurira in spreminja pogosto in hitro vendar pa zaradi velikega povpraševanja včasih lahko pride do napake in izdelka ni na zalogi, v tem primeru vas bomo obvestili in vam v primeru predplačila vrnili kupnino. Cene so predstavljene kot Redne cene in Akcijske cene. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Vaša cena je cena, ki velja za nakup preko spleta.

7. Veljavnost ponudbe, cene in popusti

Cene izdelkov so označene v evrih (EUR) in vključujejo 22% DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini www.telegrami.malizakladi.si in veljajo do dne objave novega cenika. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

V spletni trgovini www.telegrami.malizakladi.si so občasno objavljena gesla, ki prinašajo določene popuste:
• Popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli.
• Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.
• Popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svojo elektronsko pošto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

8. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

• Plačilo po povzetju

Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa.

Plačilo po povzetju je omogočeno le v primeru, če uporabnik želi, da se mu naročeni izdelek/darilo iz našega prodajnega asortimana Darila ob rojstvu dostavi na njegov domači naslov v Sloveniji.

V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, vam bo pošiljko dostavila kurirska služba City express med 08. in 16. uro! V kolikor v tem času dostave niste dosegljivi na domačem naslovu oz. na naslovu, ki ste ga pustili za izstavitev računa, lahko ob oddaji naročila navedete drug naslov za dostavo, saj nam je pomembno, da je pošiljka dostavljena na naslov kjer ste dosegljvi oz. je dosegljiv nekdo, ki bi pošiljko lahko prevzel. V kolikor na naslovu za dostavo v času dostave nihče ne bo dosegljiv, kurir pusti obvestilo o pošiljki ter kje jo lahko prevzamete oz. se z njim dogovorite, kdaj naj le-to ponovno poizkusi izročiti. V primeru, da paketa kupec ne prejme v dveh (2) delovnih dneh, mora to kupec sporočiti preko preko elektronske pošte telegrami@malizakladi.si ali na telefonsko številko 051 660 626.

• Plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika

 

Uporabnik se lahko odloči za plačilo na naš poslovni račun. Takoj po oddaji naročila bo uporabniku na elektronski naslov poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila skupaj s podatki potrebnimi za nakazilo na naš TRR. Račun prejme plačnik računa in ne prejemnik, če je to druga oseba.

Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p. v roku 2 dni po prejemu predračuna. Plačilo se lahko izvede preko svojega e-bančnega računa (npr. Klik, Bank[@]Net itd.). V kolikor izvedete plačilo, je vedno dobrodošlo, da nam le-to tudi sporočite.

V kolikor v dveh (2) delovnih dneh ne prejmemo vašega plačila, vam pošljemo po pošti račun za opravljeno storitev. Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p. v roku 8 dni po prejemu računa. V primeru zamude roka plačila si podjetje pridržuje pravico, da zaračunava zakonite zamudne obresti od dneva zapadlosti plačila dalje.

• Plačilo računa na poslovni račun ponudnika

Takoj po oddaji naročila bo uporabniku na e-mail poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila. V roku 5 dni po sprejemu naročila bo uporabnik prejel na svoj naslov račun s položnico in podatki o plačilu. Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p. v roku 8 dni po prejemu računa. V primeru zamude roka plačila si podjetje pridržuje pravico, da zaračunava zakonite zamudne obresti od dneva zapadlosti plačila dalje.

• Plačilo s kreditnimi karticami preko sistema Paypal

Plačilo telegrama lahko preko sistema Paypal opravite s spodaj navedenimi plačilnimi karticami:

o s plačilno kartico MasterCard,
o s plačilno kartico Visa in Visa Electron,
o s plačilno kartico American Express
o s plačilno kartico Diners

Paypal je način plačila z VISA in Mastercard kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca. V kolikor naročite telegram in bi želeli plačati preko storitve PayPal, lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. V kolikor vašega plačila na naš PayPal račun ne bomo prejeli v roku nekaj dni, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov, ali po telefonu na telefonsko številko, ki ste ju pustili ob oddaji naročlila.

 

• Plačilo z Moneto (uporabniki mobilne telefonije, ki uporabljate storitev Moneta, torej uporabniki Mobitela, naročniki Debitela in Si.mobila ter uporabniki Monete pri Novi KBM ali pri Poštni banki Slovenije).

Moneta kot storitev brezgotovinskega plačevanja je na voljo:
• uporabnikom mobilne telefonije ponudnika Mobitel, ki imajo z Mobitelom sklenjeno naročniško razmerje,
• uporabnikom predplačniškega sistema Mobi (Mobiuporabnik), če imajo z Mobitelom sklenjeno pogodbo za Mobi Moneto,
• uporabnikom mobilne telefonije ponudnika Debitel, ki imajo z Debitelom sklenjeno naročniško razmerje, pri čemer morajo imeti dodatno aktivirano storitev Moneta,
• uporabnikom mobilne telefonije ponudnika Si.mobil, ki imajo s Si.mobilom sklenjeno naročniško razmerje.

V primeru plačila z Moneto bo znesek telegrama prištet k računu za mobilno telefonijo ponudnikov Mobitel, Debitel ali Si.mobil. Znesek opravljenih nakupov z Moneto Mobiuporabnik poravna konec meseca prek plačilnega naloga, če se odloči za uporabo storitve Mobi Moneta, ali pa v njegovem imenu to stori naročnik Mobitel GSM/UMTS prek mesečnega računa za uporabo telekomunikacijskih storitev, če le-ta izbere storitev Mobi žepnina.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku s prošnjo na elektronsko pošto ponudnika telegrami@malizakladi.si. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče ponudnika na njegovo kontaktno telefonsko številko 051 660 626 ali ga kontaktira preko elektronskega naslova telegrami@malizakladi.si.

9. Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec v roku ene (1) ure od oddaje prejme potrdilo o naročilu na njegov elektronski naslov. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku ene (1) ure po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov telegrami@malizakladi.si ali pokliče na telefonsko številko 051 660 626. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom (Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p.) sklenjena.

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem vsak delavnik med 8:00 in 18:00 uro na kontaktni telefonski številki 051 660 626 in preko elektronskega naslova: telegrami@malizakladi.si.

10. 100% varen nakup, pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Zagotavljamo vam 44 dnevni rok za vračilo kupljenega blaga.

Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu kupeca (ZvPot) ima kupec pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od naročila/pogodbe mora biti poslan pisno na naslov Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p., cesta na Bokalce 3, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov telegrami@malizakladi.si.

Povratna pošiljka vrnjenega blaga na sedež podjetja Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p., cesta na Bokalce 3, 1000 Ljubljana, mora biti oddana v roku nadaljnih 30 dni od oddanega sporočila. Edini strošek, ki bremeni kupeca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, skladno z zakonom (takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu blaga) vrnemo kupecu opravljena plačila. Ob vračilu blaga mora kupec posredovati ponudniku tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

 

11. E-novice in privolitve, ki se nanašajo na prejemanje malizakladi.si e-novic:

V spletni trgovini malizakladi.si v upravljanju s strani podjetja Vivano d.o.o., cesta na Bokalce 3, 1000 Ljubljana, sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje www.malizakladi.si e-novic o aktualnih novostih, novicah, ponudbah ter nagradnih igrah, katerih organizator je Vivano d.o.o. ali katerih organizator je druga pravna oseba, ki nagradno igro organizira v sodelovanju s spletno trgovino www.malizakladi.si, se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

V tem primeru so to: e-pošta, ime in priimek.

Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v naslednje namene:

1. (OBVEZNO) Privolitev za sledenje vašim aktivnostim v spletni trgovini www.malizakladi.si:

 • Izvoz, hramba in obdelava podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na straneh spletne trgovine www.malizakladi.si, nam omogočajo izvajanje naročenih storitev, kontaktiranje, povezano z vašimi aktivnostmi na straneh www.malizakladi.si, ter agregirane in anonimizirane analize uporabe portala in tamkajšnjih vsebin.
 • Vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje s posebno privolitvijo za takšne namene.

2. (OBVEZNO) Privolitev za prejemanje www.malizakladi.si e-novičk o aktualnih trendih, dogodkih, novih artiklih in drugih zanimivostih velja do preklica in obsega:

 • še naprej prvi obveščeni o novostih in prihajajočih dogodkih, ki se bodo odvijali v največji trgovinici s konceptom za dojenčke, malčke in mamice v Ljubljani,
 • vedno prejeli informacije o vseh aktualnih ugodnostih,
 • nekajkrat na leto vas bomo razveselili z voščilom za čisto posebne dneve v sezoni in z vami delili lepe zapise naše kreativne ekipe ter mamic in očkov blogerjev.
 • uporabo podatkov za pošiljanje rednih e-novic o aktualnih spletnih trendih iz področja, ki jih pokriva naša spletna trgovinica
 • uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so obvestila o dogodkih in podobno
 • izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh e-novičk
 • obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov telegrami@malizakladi.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

 • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
 • pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
 • pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
 • pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
 • pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
 • pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

 • Uporabnik/ca je s podpisom privolitve seznanjen/a, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca na e-naslov telegrami@malizakladi.si.
 • Seznanjen/na je tudi, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od uporabnika prorun.si storitev zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
 • Seznanjen/na je tudi, da mora upravljavec na zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

 

12. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

13. Menjava izdelka

Ob ugotovitvi, da vam velikost nerabljenega izdelka ne ustreza, ga brez težav zamenjamo za ustrezno velikost. V tem primeru stroške pošiljanja krije kupec. Izdelek mora biti tudi v tem primeru nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.

14. Začasna prekinitev izvajanja storitev

Ponudnik lahko začasno prekine oz. odstopi od splošno uporabljenega urnika opravljanja storitev. O omejitvi oziroma prekinitvi opravljanja storitev je ponudnik storitve dolžan obvestiti stranko, ki je telegram že naročila oz. mora obvestilo objaviti na naslovni strani www.telegrami.malizakladi.si.

V teh primerih kupec ne more uveljavljati odškodnine.

15. Pravila nagradnih iger

Splošne določbe

Organizator nagradne igre je podjetje Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p., cesta na Bokalce 3, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju "organizator"). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah (v nadaljevanju "udeleženec").

Pravica in pravila sodelovanja v nagradni igri

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb "Všeč mi je" oziroma "Like", razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

Nagradno žrebanje in podelitev nagrade

• Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.
• Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.
• Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku treh (3) dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka in telefonska številka) na naslov telegrami@malizakladi.si. V kolikor se nagrajenec ne javi v roku treh (3) dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.
• V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.
• Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov telegrami@malizakladi.si
• Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani www.telegrami.malizakladi.si.

Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

16. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat.

17. Komunikacija

Ponudnik lahko v okviru spletne strani in trgovine omogoča tudi prijavo oz. naročilo na elektronske novice in obvestila. Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi na elektronske novice in obvestila občasno obvešča o novostih na spletni strani in trgovini malizakladi.si, o novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbenik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Za prijavo na novice in obvestila je obvezen vnos veljavnega elektronskega naslova. Po prijavi na elektronske novice in obvestila bo uporabnik prejel elektronsko pošto, s katerim mu bo ponudnik potrdil prijavo na elektronske novice in obvestila. Ponudnik bo uporabniku pošiljal novice in obvestila na elektronski naslov v obsegu in vsebini v skladu s svojo presojo. Uporabnik se lahko od prejema novic in obvestil kadarkoli odjavi, s klikom na povezavo vsebovano na dnu prejete novice oz. obvestila. Prejete novice in obvestila so zgolj informativne narave.

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
• pošiljatelj bo jasno razviden;
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, prav tako bo ponudnik jasno določil pogoje udeležbe v njih;
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

18. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu kupcev in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Morebitne pisne pritožbe glede dokazane nedoslednosti oz. glede napačne vsebine pošiljke pri dostavi telegrama porodnici uporabniki pošljejo ponudniku preko elektronskega poštnega naslova telegrami@malizakladi.si ali po klasični pošti na naslov: Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p., cesta na Bokalce 3, 1000 Ljubljana. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Pisna pritožba mora biti podana najkasneje v sedmih (7) dneh od dostave telegrama in mora biti natančno vsebinsko obrazložena. Po preteku tega roka kupec izgubi pravico zahtevati povračilo denarja od ponudnika storitve. Ponudnik mora v petih (5) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Predvideni rok za reševanje reklamacij je petnajst (15) dni, v nasprotnem primeru lahko kupec vloži pritožbo na Agencijo za pošto in elektronske komunikacije RS.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

19. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta Malizakladi.si.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik si prdržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

20. Pravno obvestilo

Spletno mesto www.telegrami.malizakladi.si in objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njim. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

Blagovne in storitvene znamke ter logotipi (npr. znamka Mali zakladi in logotip Mali zakladi), objavljeni na spletni strani, so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih blagovnih in storitvenih znamk ter logotipov ne sme uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljena ponudnika.

21. Podatki o podjetju

S spletno trgovino www.telegrami.malizakladi.si upravlja:

Mali zakladi, Petra Vrhovec Rozman s.p., cesta na Bokalce 3, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI54809703
Matična številka: 3194337000
Poslovni račun odprt pri Novi Ljubljanski banki d.d. : SI56 0201 8025 6567 193
SKD: G47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu
Podjetje je registrirano pri okrožnem sodišču v Ljubljani.
Št. vpisa pri AJPES: 316-09-01099-2013 / 2; datum vpisa v sodni register 01.06.2007
Telefonska številka: +386 51 660 626
E-mail: telegrami@malizakladi.si

Želimo vam prijetno nakupovanje.
Vaša spletna trgovina Mali zakladi.