Petra (idejna kreatorka Malih zakladov)

Dovolite mi, da vas popeljem v svet Malih zakladov...

Mali zakladi so se oblikovali leta 2010, ko sem spoznala, da se v meni skriva ogromna ustvarjalna energija. Fotografija me je spremljala na vsakem koraku že od malih nog in tako se mi je prebudila fotografska strast do ustvarjanja večnih, neponovljivih trenutkov, na katere obujamo spomin celo življenje. Zahvaljujoč mojemu življenjskemu sopotniku Klemenu, sem zbrala pogum in se poleg dela v mednarodnem podjetju podala tudi na fotografsko pot. Začela sva s poročno fotografijo, katero pa sva dokaj kmalu razširila tudi na družinsko fotografijo in tako so nastali Mali zakladi.

Strast do fotografije in ljubezni do otrok, mi je ponudila priložnost, da lahko ustvarjam čudovite podobe materinstva, otrok in družine - vse najpomembnejše trenutke našega življenja. Fotografiranje predstavlja mnogim nepozabni dogodek, meni osebno pa vedno znova vzbuja prijetno in čustveno doživetje. Prepričana sem, da si vsaka noseča ženska in vsaka mati želi imeti edinstven spomin na nepozabno obdobje nosečnosti, spomine na neprecenljive poglede novorojenčkov, spomine na pristne poglede otrok in edinstvene trenutke družinskega veselja.

Presrečna sem, ko lahko par spremljam od njunega poročnega dne do družinske sreče. Presrečna sem, ko lahko z družinami delim njihovo veselje, njihove utrinke sreče in radosti. Spomini mi pomenijo veliko in prepričana sem, da lahko s svojo pomočjo pripomorem tudi k čarobnim spominom vaše družinske sreče...

Prišla pa sem do spoznanja, da je življenje prehitro minljivo in da je potrebno živeti zdaj, točno ta trenutek. Ob usklajevanju dela v svetovalnem mednarodnem podjetju in popoldanskemu fotografskemu hobiju sem videla, da tako ne bo več možno živeti. Vprašala sem se - kaj si v življenju želim, kakšne so moje sanje in poslanstvo, kakšno delo me resnično razveseljuje, kaj mi pravi srce in kaj bi rada spremenila v svojem življenju? Vsa ta vprašanja so mi pomagala na poti do odgovora - želim se ukvarjati s kreativnostjo, želim se bolj posvetiti fotografskim užitkom in želim razviti male zaklade v pravi zaklad:)

Spoznala sem, da moja osnovna vizija ni le ustvarjanje poslovno uspešne poti, ki na neki točki lahko izgubi vso barvitost našega življenja, ampak ustvarjanje okolja, v katerega bom vnašala svojo kreativnost, domišljijo in predvsem svoje občutke, ki fotografiji dodajo povsem novo dimenzijo.

Želim ostati zvesta sama sebi, se osredotočati na tisto, kar me iz dneva v dan osrečuje in najti notranji mir ter zadovoljstvo. Začenjam pisati novo poglavje v knjigi svojega življenja, stopam na novo pot ljubezni, harmonije in notranje uravnoteženosti ter začenjam živeti svoje življenje v pravem pomenu besede, v vsej svoji čarobnosti. Vsak trenutek je čaroben in premalo se zavedamo, kako minljivo je življenje. Zato je prav, da si dovolimo sanjati in da se osredotočimo na tisto, kar nas razveseljuje vsak dan. Odločila sem se stremeti k cilju na poti do uresničitve svojih sanj...

Verjamem, da je vsak trenutek možno živeti v pravljici in odločila sem se, da zaživim svojo pravljico...
"Verjamem, da potujemo po reki življenja. Nehajmo se upirati in plavati proti toku. Prepustite se in življenje vas bo dostavljalo tja kjer morate biti" (Dobra vila Maja - Iz uma v srce).

Ob tej priložnosti bi se v prvi vrsti rada iz srca zahvalila svojemu partnerju Klemenu, najboljšemu prijatelju in čudovitemu možu. Njegova ljubezen, pozitivna energija, vsestranska podpora, vera vame in v moje sanje, so ključnega pomena, da sem zbrala pogum slediti svojim čarobnim sanjam. Trajalo je kar nekaj časa, a prišel je trenutek, ko sem dokončno sprejela odločitev in se prepustila slediti svoji viziji. Brez njegove močne volje, nenehne podpore in novih kreativnih idej, bi verjetno še danes bila "ujetnik" okolja, katero me ni v celoti osrečevalo. Spomnil me je, kaj je bistvo življenja, kaj so resnične vrednote in kako je lahko vsak trenutek magičen. Dragi Klemen, hvala ti za vse trenutke, ko si me poslušal, z menoj sanjal in mi vedno stal ob strani...

Zahvalila bi se rada tudi svojim srčnim staršem, da sta me v zgojila v pošteno, delovno in ambiciozno osebo, za vse nasvete in podporo v vseh mojih letih odraščanja ter za podporo in pomoč pri uresničevanju svojih sanj. Brez vaju, danes ne bi bila takšna oseba kot sem. Hvala vama, da verjameta vame...

Že devet let pa je del mojega življenja tudi naš beli angelček - naša zlata prinašalka Taja, katera me v vsakem trenutku še najbolj opomni na minljivost življenja, na dejstvo da je vsak trenutek v življenju pomemben ter da je potrebno živeti točno ta trenutek... Hvala ti, moj zlati sonček!

Zahvalila bi se rada tudi najinim najbližjim prijateljem in sorodnikom za vso podporo, spodbudo in pomoč na najini poti. Hvala vsem mojim "malim ambasadorjem" Malih zakladov, ki ste mi pomagali zgraditi dobro ime Malih zakladov. Brez vas, fotografije ne bi bile tako neprecenljive in edinstvene.

Posebna zahvala gre moji prijateljici Sanji za vso kreativno pomoč že od samega začetka poti, za "brainstorming" pri iskanju pravega imena ter za ogromno promocijskih in kreativnih namigov, sestrični in prijateljici Nini za neprecenljive estetske ideje, nasvete in dobrodošle kritike na poti do končnega cilja, prijatelju Draganu za kreativno lektoriranje naših idejnih besedil, oblikovalki Tini Fojkar Tomaševič za vse edinstvene oblikovne podloge Malih zakladov, Maji Debelak (Dobri vili) za njeno globoko srce in čarobno energijo pri uresničevanju svojih sanj, ekipi MM Studija za oblikovanje stilsko dovršene spletne strani, ter vsem ostalim, ki ste že sodelovali pri našem projektu in tistim, ki boste zraven tudi v prihodnje.

Brez vas, moje sanje ne bi bile uresničljive...
Hvala vam!

Klemen (idejna in strateška podpora Malih zakladov)

Spominjam se trenutka, ko se je Petra odločila, da bi se začela profesionalno ukvarjati s fotografijo. Začetek te poti je bil težak, prisotnih je bilo tudi nekaj dvomov in pomislekov. Tisti, ki se ukvarjajo s fotografijo, vedo kako zajeten je lahko začetni vložek za nakup profesionalne fotografske opreme. Vložek, ki za povračilo zahteva kar nekaj časa trdega dela, se ob dejstvu, da se želita s fotografijo ukvarjati dve osebi, še dodatno poveča. Najini začetki so bili vsej prej kot lahki. Prizadevanje, da se fotografiranja in kasneje obdelave fotografij lotiva na striktno profesionalni ravni je zahtevalo ogromno prostega časa (še posebej vikendov). A v trenutku, ko sem občutil Petrino ogromno pozitivno energijo in vzhičenost pred vsakim fotografiranjem, sem vedel, da je moja draga na pravi poti.

Petra je kreativna, čustvena, delovna in ambiciozna oseba. Ambicioznost se je kazala že iz študentskih let in vedno je stremela po nečem novem. Njen pozitiven pogled na svet, ljubezen do narave, ljubezen do svojih najbližjih so jo krepili vsa ta leta. Ponosen sem na njo, saj je končno zbrala pogum in se odločila zaživeti svoje sanje ter stopati po poti svoje dolgoletne vizije.

Skupaj z našo ekipo se bomo potrudili, da vam vstop v svet Malih zakladov ne bo predstavljal le ovekovečenje vašega čarobnega trenutka, ampak si predvsem želimo, da se ob vsakem vašem pogledu na fotografijo ustvari dotik z nepozabnim spominom ter nariše nasmeh na obrazu ob prejemu naših Telegramov za mami.

Naj dobi naše druženje dodatno noto v vaši življenjski poeziji.

Petra in Klemen